Johan Israelsson & Jonathan Taylor

Johan Israelsson & Jonathan Taylor

Vilka är J.J. Sports?

Jonathan Taylor

B.B.A. Sports management
Masters in Business Administration

Jonathan flyttade från England till USA 2004 på ett fotbollsstipendium vid Lynn University i Boca Raton, Florida. Han var en viktig del av det framgångsrika lag som vann Sunshine State Conference.

Efter första året flyttade Jonathan till Northwood University i West Palm Beach, Florida, där han tillbringade resten av sin collegekarriär. Han spelade tre säsonger för universitetet och under sin tid hos ”Seahawks” blev Jonathan uttagen i årets lag samtidigt som han blev utnämnd, vid två tillfällen, till lagets mest värdefulla spelare. 2006 hade laget ett framgångsrikt år där de vann ligan och fick göra upp bland landets 16 bästa lag.

Efter sin spelarkarriär övergick Jonathan till en coachroll på Northwood University där han verkade som assisterande tränare hos både dam- och herrlaget. I rollen som tränare var Jonathan involverad kring många saker gällande universitetets fotbollsprogram; marknadsföring, ekonomi och rekrytering av nya spelare.

Under sin tid som assisterande tränare för ”Seahawks” vann de ligan vid sju tillfällen och deltog i det nationella slutspelet lika många gånger. Under Jonathans sista år som tränare nådde laget en stor framgång då de slutade bland de fyra bästa lagen i hela USA.

Jonathan har spelat fotboll heltid på Island under två säsonger och även verkat som spelare i de svenska division 2-lagen Lindsdals IF och IFK Berga. Nu är han dock tillbaka i en tränarroll då Jonathan är assisterande tränare för Lindsdals IF i division 2.


Johan Israelsson

Kandidatexamen i Idrottsvetenskap (Bachelor of Arts in Sport Sciences)

Idrott och främst fotboll har alltid varit en stor och viktig del i Johans liv. 2008 flyttade han från Kalmar till Malmö för att studera och kombinera detta med fotbollsspel i dåvarande superettanklubben Limhamn Bunkelfo.

Efter tre år i Malmö och en högskoleexamen rikare flyttade Johan hem till Kalmar där ett heltidsarbete inom idrottsindustrin erbjöds.

Ett flertal tuffa knäskador satte stopp för fortsatt spel och Johan sadlade om till tränare. 2014 var Johan seriens yngsta tränare när han, som 27-åring, blev utsedd till huvudtränare för division 2-laget Lindsdals IF.

Johan spenderade hela 2015 i Australien och Melbourne där han arbetade inom sportindustrin; bland annat som fotbollstränare/talangutvecklare för Melbourne Sports Institute och Collingwood City FC. Under året i Australien studerade Johan ämnen som exempelvis idrottspsykologi och marknadsföring av och genom idrott.

Nu är Johan tillbaka som huvudtränare för Lindsdals IF i division 2 och har som mål att skaffa sig en professionell tränarutbildning som är giltig såväl nationellt som internationellt.

I dagsläget har Johan utbildningen UEFA A-diploma och har även utbildat sig hos World Football Academy inom den avancerade kursen kring fotbollsperiodisering.

Starten på en fantastisk resa!

Vilken sport är du intresserad av att utföra under din tid i USA?

Berätta mer om dig själv

Är det något annat du vill tillägga?